Dags för en tripp på den egocentriska sidan.

Ytlig presentation.
Personen bakom bloggen Strumpgeten är Veronika Lundberg. Bloggen startades 2008 en mörk sensommarkväll i Augusti.
Dock var det i början av augusti... Men en kväll var det nog.
Är född, uppvuxen och boendes i Malmö stad. Är av årgång -88 så att vara gammal och gaggig ligger precis runt hörnet.
Bor nästintill ensam i en alldeles för stor lägenhet tillsammans med två katter, Pontus som är sexton år och har en trasig sköldkörtel och Rykte som är elva år med ett delat psyke. Emellanåt hälsar min moder på och säger hej.
Har två äldre syskon och är alltså minstingen i familjen. Det har lämnat mig med fördelar, men svårare att göra tonårs-uppror för mina äldre syskon har redan hunnit med allt. Martin född -79 bor i Oslo på en båt och min syster Therese född -85 bor väldigt nära mig.

Lite mer närgående presentation.
Är av ett sådant släkte där allt inte direkt varit rosendoftande och underbart. Men det har i slutändan gjort mig till en starkare person.
Har i nästan alla tider beskrivit mig själv som en cynisk, bitter människa och har nog alltför oftast mått för dåligt för mitt eget bästa. Men efter en incident 2009 så känns det som om all svart gegga har försvunnit ur mig.
Jag mår så mycket bättre, är mycket gladare, ser ljusare på saker och ting samt har en helt ny kraft som jag inte haft innan.
Visst har även jag mina dalar emellanåt. Men det är ju ingenting i jämförelse med hur det har varit.

Är även ett sådant icke unikt fall som blivit utsatt för mobbing i skolan, vilket har i slutändan påverkat min skolgång till enbart det negativa. Saknar gymnasieutbildning och även godkänt i ett av grundämnena, vilket är något jag försöker ordna upp nu.
Läser matematik på Komvux och trots att jag ibland tycker det är så tråkigt att jag hade kunnat sluta andas så är det så värt det.
Kommer senare när jag får mitt godkänt plugga vidare. Är skoltrött sen första klass, men vill inte sluta som en trettio-årig, outbildad lokalvårdare. Och lokalvårdare är det jag jobbar med nu, vilket gör mig ännu mer inspirerad att plugga.
Vill i framtiden jobba inom vården, vilket kommer bli den inriktning jag kommer utbilda mig inom.
Slutmålet är ej bestämt, men det finns gott om tid.

Sakerna som förgyller min vardag.

Som alla människor så har jag intressen, dem kan verka få men jag eftersträvar att bli proffs i dem allihopa. Till den mån det nu är möjligt.
Och som nog alla människor så är film och musik några av mina stora intressen. Är nästan aldrig en tyst stund i lägenheten då antingen favoritmusiken spelas på hög volym eller en film tittas på.

Fotografi. Det intresse som nog märks mest i bloggen är det för fotografi. Har en halvdan utrustning som består av:
  • Digital systemkamera: Canon EOS 40D samt Canon EOS 400D.
  • Objektiv: Canon 18-55mm. Canon 50mm. Sigma 15mm 1:2.8 Fisheye. Tamron 70-300mm.
  • Tillbehör: Close-up macro linser +1, +2, +4 och +10. Reverserring. Trådlös fjärrutlösare.
  • Stativ: Treben-stativ. Gorillapod.
Det är en samling jag i framtiden vill utöka och närmast på önskelistan över kamerautrustning är en extern blixt samt ett 85mm objektiv.

Hockey. Laget i hjärtat är Malmö Redhawks. Under säsongerna läggs det regelbundet upp bilder ifrån hemmamatcher och dem bortamatcherna jag väl åker på. Har följt laget slaviskt sen 04/05 ifrån ståplats och alltid med ett årskort i plånboken.
Komik är när jag blir kallad medgångssupporter. Jag har bara följt laget under sin värsta tid och är fortfarande kvar.

Djur. Det här är en punkt som kan tillsynes vara en sådan sak som alla intresserar sig för. Men jag brinner starkt för djurrätt och är vegetarian sen många år tillbaka och stödjer inte marknader som baseras på djurens lidande.
Ser inte djur som något mindre värt, faktum är att jag anser dem är mer värda. Dem är så ärliga, vackra varelser som förtjänar all respekt och kärlek. Och att försvara att man äter kött med att säga att djuren gör samma sak fungerar aldrig.
Visst, djur dödar varandra för överlevnad och mat. Människor odlar fram djur under fruktansvärda förhållanden där misshandel, vanvård och där djur lider till den grad att deras små kroppar helt enkelt ger upp, vilket är långt ifrån naturligt.
Isaac Bashevis Singer sa en gång: "I sitt beteende mot djur, så är alla män nazister. Den självbelåtenhet med vilken människan kunde göra som han ville med andra arter exemplifieras de mest extrema rasistiska teorier, principen om den starkes rätt."

Att skriva Strumpgetens blogg.
Många undrar vad jag vill uppnå med att skriva denna bloggen. Kändisskap så som många bloggare blir kända?
Nej, med bloggen så utvecklar jag mitt intresse för skrift samt att jag kan skriva av mig och även dela med mig av mitt liv till folk jag känner som man inte träffar så ofta. Samt att jag kan dela med mig av vissa tankar och filosofi som jag kan diskutera med andra liksinnade.

RSS 2.0